Organisaties.

Er zijn zeven verschillende beweegroutes in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier. Diverse organisaties (zorg, onderwijs, sportlocaties) werken graag mee om jong en oud in beweging te krijgen. Kijk op de websites van de startlocaties voor meer informatie over activiteiten en initiatieven rondom de beweegroute.

Kindcentrum

Het Fluitschip

Deze openbare school zorgt ervoor dat alle verschillende kinderen in de wijk Hoorn-Noord dezelfde kansen krijgen met een breed aanbod van culturele, sociale én sportieve activiteiten in de omgeving. De ideale locatie voor jong en oud om de sportieve beweegroute te starten. Meer informatie op de website van Het Fluitschip.

Voetbalvereniging

Always Forward

Always Forward heeft meer dan 1200 enthousiaste leden. Van jong talent tot aan de senioren; de hele week staan de voetbalvelden vol. Dankzij de fanatieke vrijwilligers kan de club veel sportieve, gezellige en maatschappelijk betrokken activiteiten organiseren. Meer informatie op de website van Always Forward.

Ontmoetingsplek

Bij Bosshardt

Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, leuke activiteiten of gezellige maaltijden. Bij Bosshardt is een plek waar buurtbewoners met elkaar in contact komen en is voor en door de bezoekers. Start je hier de beweegroute? Kom dan gerust (gratis) koffie drinken. Meer informatie op de website van het Leger des Heils.

Omringlocatie

Lindendael

In Lindendael wonen bewoners met een lichamelijke zorgvraag, met dementie, of cliënten die revalideren of cliënten die tijdelijke zorg nodig hebben. Er zijn activiteiten waar mensen van buiten ook aan deel kunnen nemen. Familie kan ook gaan eten in het restaurant . Of ga lekker naar buiten en start de beweegroute vanaf Lindendael. Meer informatie op de website van Omring.

Zwembad

De Waterhoorn

In zwembad De Waterhoorn kun je sportief bewegen, lekker luieren en eindeloos ontspannen. Met voor iedereen iets te beleven in het wedstrijdbad, het recreatiebad met fonteinen en een lange glijbaan of het aparte peuter- en kleuter(buiten)bad. Meer informatie op de website van Optisport.

Wijkcentrum

De Zaagtand

In de verschillende wijkcentra van stichting Netwerk worden volop activiteiten georganiseerd. Ook in wijkcentrum De Zaagtand. Met inzet van vrijwilligers, stagiaires en bewoners komt er een aanbod tot stand voor alle leeftijdscategorieën. Er is ook een jongerencentrum en een winkel met tweedehands kleding. Leuke locatie om even binnen te lopen nadat je de beweegroute hebt gelopen. Meer informatie op de website van Stichting Netwerk.

Praethuys 't Slot

In Praethuys ’t Slot worden diverse activiteiten en cursussen gegeven. Het is een plek voor en door buurtbewoners waar de mensen gezamenlijk activiteiten ondernemen. Buurtbewoners ontmoeten elkaar en zorgen samen voor een divers activiteitenprogramma. Samen met buurtbewoners iets ondernemen? Hier start ook een beweegroute. Meer informatie op de website van Praethuys 't Slot.